Ten eerste: er is, nog nooit, zomaar iets verdwenen uit Cliendo. Geen enkele cliënt, geen enkele afspraak is zomaar weggeraakt. Ooit.

Er is eigenlijk altijd een van deze zaken aan de hand als je zomaar opeens iets mist.

1. Bij het niet zien van cliënten: de weergave van cliënten staat uit.

Onder de ‘getoonde gegevens’ knop is bijv. geselecteerd dat alleen cliënten van Linda, of alleen cliënten uit bepaalde groepen moeten worden weergegeven. Controleer deze knop en vink. Vink voor het gemak even alle opties aan die je ziet.

2. Bij het niet zien van afspraken: er staat geen enkele agenda aan om weer te geven

Bij huisje, laad je de beheer agenda. Daar aan de rechter kant staan namen van teamgenoten, cliënten, groepen. Hier moet je tenminste iets aanvinken, anders zie je geen enkele agenda.

3. Bij algeheel dingen missen / zaken zien die niet kloppen: je logt in op de verkeerde account.

Dit komt vaker voor dan je denkt. Jij bent gewoon ingelogd. En natuurlijk ben je goed ingelogd. Dit is jouw mailadres. En waar zijn al je cliënten?! Of je afspraken? Je ziet niets. Wat is dit voor onzin!

Heel misschien, kan het zijn, dat je je ooit hebt ingeschreven met een ander mailadres en dat daar je werkelijke account op staat. Kijk even je mailbox(en) na of je mogelijk meerdere malen inloggegevens hebt ontvangen van een Cliendo account.

Je kunt meerdere accounts hebben die actief zijn vanwege meerdere redenen. Bijvoorbeeld:

• Omdat je bent toegevoegd met een ander mailadres als lid van een enkele cliënt
  • Omdat er ooit zaken overgezet moesten worden van de ene naar de andere account
  • Omdat je teamgenoten op een andere account zaten waar jij ook bij moest
  • Omdat we bij afname abonnement niet zeker wisten welke account weg kon, we nooit zomaar iets verwijderen, en dus beide accounts nog actief zijn blijven staan

We kunnen een 2e account uiteraard voor je verwijderen als je wilt. Graag dan even een bericht vanaf het mailadres van dat account zelf.

4. Bij tijd registratie items die verkeerd zijn

Kun je een heleboel zaken voor nakijken.

5. Je rechten zijn veranderd door een admin

Een admin op jouw account heeft je rechten veranderd. Je mag nu bijvoorbeeld minder groepen zien, of bent verwijderd als lid van (een aantal) cliënten. Of je was admin en bent dit nu niet meer. hier vind je een overzicht van verschillende rechten en mogelijkheden.

6. Groepen automatisch ingedeeld op alfabet

Als je meer dan 18 á 28 cliënten heb, afhankelijk van de grootte van je scherm, worden je cliënten automatisch op alfabet ingedeeld. Dus dan vind je ze voortaan onder de eerste letter van hun dossier naam.

Let op; dossier naam is niet per se dezelfde naam als voor en/of achternaam. Dossier naam is op de plan pagina boven de afbeelding ingevuld. In onderstaande voorbeeld heet het dossier 'Ed' en is de voornaam van cliënt 'Freddy'.

7. Gearchiveerde cliënten

De functie van het archief is dat cliënten 'niet meer meedoen' in Cliendo.
Als een cliënt wordt gearchiveerd gebeurd er onder andere dit:

• De cliënt verdwijnt uit de 'beheer' agenda om ruimte te besparen.
  • Bij een clip / agenda item kun je de cliënt niet meer selecteren
  • Je ontvangt geen verjaardagsmeldingen meer
  • De cliënt verdwijnt uit het tijdregistratie overzicht.

Het kan ook zijn dat jij een cliënt archiveert, terwijl je geen rechten hebt om het archief te zien. Dan kun jij *niet* meer bij dit dossier. Je kunt dan aan een admin van jouw account vragen om dit dossier terug te plaatsen.