Cliënten indelen in groepen

Deel cliënten in op indicatie, woning, regio, opleiding, dag en meer.

Joris avatar
Geschreven door Joris
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Groepen geven je meer overzicht en mogelijkheden. Zo kun je bijvoorbeeld:

• Een groep 'Aanmeldingen' maken waar je nieuwe dossiers in zet, om ze later te verdelen over andere groepen

• Gebruik maken van de 'Archief' groep waar je niet actuele dossiers in zet.

• Gebruik maken van de 'Teamgenoten' groep waar je personeelsinformatie bij kunt houden.

• Een collega toegang geven tot alle dossiers in deze groep.

Via de knop rechtsboven op cliëntoverzicht '7 groepen, Leon' in deze afbeelding, kun je kiezen tussen groepsweergave en alle cliënten.

Hoe deel je cliënten in in groepen?

Optie 1: Selecteer groep via cliënt menu

Op de eerste pagina van een dossier, meestal 'dagrapportage' genoemd, zit de knop 'cliënt'. Via hier kun je bij 'Zit in groep' simpelweg selecteren in welke groep de cliënt moet zitten.

Optie 2: Sleep cliënten naar gewenste groep

Op het cliëntenoverzicht kun je eenvoudig cliënten van de ene naar de andere groep slepen. Zorg dat onder de knop rechtsbovenaan cliënten sorteren op 'handmatig slepen' staat.

Veelgestelde vragen

'Hoezo heeft mijn groep opeens letters?'

Bij meer dan 23 cliënten in een groep worden ze automatisch ingedeeld op alfabet.

'Kan de ene groep ook een andere inrichting hebben dan de andere?'

Ja dat kan middels een inrichting op maat