Dossiers samenvoegen

Hoe maak je van twee dossiers één dossier

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Heb je informatie van je cliënt in meer dan één dossier staan? We leggen hier uit hoe jij van twee dossiers weer één kunt maken.

Voorkomen is beter dan..

Het handmatig samenvoegen van twee dossiers is geen leuk werk, dat begrijpen we. We leggen je graag uit waar het vaak fout gaat, zodat je dit voortaan kunt voorkomen. Meestal zijn er als je twee dossiers hebt voor één cliënt, geen rechten verstrekt aan de juiste collega's om in hetzelfde dossier te werken.

Zorg dus dat jij en je teamgenoten in hetzelfde dossier werken en dat iedereen toegang heeft tot hetzelfde dossier. toegang geven aan alleen dit dossier of toegang geven aan de hele groep dossiers zodat ze in hetzelfde dossier kunnen werken en je geen dubbele informatie krijgt.

'Lijkt op.. melding'

Om te voorkomen dat je dubbele dossiers aanmaakt zit er in Cliendo twee hulpmiddelen ingebouwd. In onderstaande voorbeeld zien we dat je een waarschuwing krijgt als er nog een dossier Bakker aan wordt gemaakt.

'Gebeurtenissen overzicht'

Daarnaast kun je in het Cliendo gebeurtenissen overzicht ook altijd zien welke dossiers er zijn aangemaakt. Mits je toegang hebt gekregen tot de dossiers natuurlijk.

Van twee naar één dossier

1. Bepaal in welk dossier de minste informatie staat

Én welke informatie het moeilijkst over te zetten is. VECOZO berichten en gezette handtekeningen kun je bijvoorbeeld zelf niet overzetten naar een ander dossier. Tijd registraties overzetten is nauwkeurig en veel werk. Dagrapportages, informatie in tabbladen op velden onder de 'Plan' pagina en bestanden zijn eenvoudiger over te zetten.

2. Exporteer de dossiers naar Word en Excel voordat je begint.

Exporteer dossier naar word en exporteer informatie naar excel. Op deze manier heb je altijd een back up mocht er iets fout gaan bij het kopieëren. Bovendien kun je de word en de excel exports ook uploaden in de bestandsmap bij het nieuwe dossier, zodat hier altijd een word kopie staat van het complete oude dossier.

3. Open Cliendo twee keer en twee schermen naast elkaar.

Zo kopieër je makkelijk informatie van het ene naar het andere scherm. Gebruik crtl+c om tekst te kopieëren en crtl+v om tekst te plakken.

4. Gebruik de 'op datum' rapporteer functie

Met de 'op datum' functionaliteit kun je rapportage voor rapportage terug plaatsen op de juiste originele datum. Indien rapportages door meerdere teamgenoten zijn ingevoerd adviseren we de naam van de teamgenoten en het tijdstip van de originele rapportage ook in het bericht te noteren en het oude dossier te bewaren zowel in het archief alsmede als word export in het nieuwe dossier.

Stem op de dossier samenvoegen functionaliteit

Kom naar de Cliendo ideeën dag en stem op de dossier samenvoegen functionaliteit. Als hier voldoende animo voor is kunnen we deze functionaliteit gratis gaan realiseren en hoef je in de toekomst niets meer handmatig over te zetten.

Mocht je deze functionaliteit nu al wel graag willen laten maken dan kun je een vooronderzoek ( € 250 ) laten uitvoeren.