Meestal kun je niet in contact komen met de makers van software die je gebruikt. Bij Google, Microsoft of Apple kun je dat wel vergeten in ieder geval. En bij de grote binnenlandse softwarebouwers is dat niet anders.

Nou, wij zijn geen obscure gasten die op kantoor een beetje code lopen te schrijven en niet bereikbaar zijn voor commentaar. We zijn juist benaderbaar en bereid je te helpen. En dat willen we ook zo houden.

Cliendo wordt vormgegeven dankzij de input van haar gebruikers. Samen bepalen we wat we gaan doen. Dat je gewoon laagdrempelig met de makers van Cliendo in gesprek bent, houdt ook in dat je snel kunt denken dat we wel even iets voor jou kunnen aanpassen. Soms kan dat ook. En soms heeft het consequenties waar je mogelijk niet zo snel bij nadenkt.

Daarom willen we je graag een beetje uitleggen wat het inhoudt als we wijzigingen voor één account maken.

Want we begrijpen heel goed dat jij bepaalde zaken nodig hebt en maken ook graag zo veel mogelijk mogelijk, maar we hebben dus wel wat zaken om rekening mee te houden.

Hoe wij prioriteren

Wij prioriteren functionaliteiten op basis van wat de meeste gebruikers willen.
Zo veel gebruikers gaven aan deze functionaliteiten graag te willen:

• Cliendo mobile. 87% ja.
  • Agenda koppeling met Google / Outlook / Apple. 55%.
  • Alles graag paars in plaats van groen. 0,002 % (Karel uit Appingedam)

Er staan momenteel 207 functionaliteiten op de planning die we voor iedereen beschikbaar gaan maken. Alle tijd die we stoppen in het maken en onderhouden van één account, kunnen we niet besteden aan het maken van functionaliteiten voor iedereen.

Sterker nog, als jij zelf met smart zit te wachten op de agenda koppeling, of de maandweergave in de agenda, dan duren die zaken voor jou ook langer als we voor jou ook iets specifieks moeten maken.

Er staat geen fysieke rij bij Cliendo die je kunt zien. Maar er zijn wel onzichtbare rijen.
Twee rijen zelfs, eentje van functionaliteiten die iedereen kan gebruiken, en de ander van zaken die toch echt nodig zijn voor één account en die we dus ook nog steeds doen.

Onderhoud & kans op fouten

Cliendo draait op en in:

100en verschillende apparaten. Desktops, laptops, tablets, mobiele telefoons.
4 grote browsers (Chrome, Safari, Internet Explorer, Firefox)
4 grote besturingssystemen (Windows / Mac OS / iOS / Android)
30+ verschillende andere platformen/koppelingen (o.a. VECOZO, OneDrive, Word)

Cliendo zelf wordt tientallen keren per jaar geüpdate.

Als wij 50x een wijziging zouden doen voor één account, zouden wij na elke update vijftig accounts langs moeten om te controleren of daar alles nog werkt. En eigenlijk moet dat dan dus ook per account in 4 browsers, 4 besturingssystemen en een aantal apparaten.

Dit zou er al heel snel in resulteren dat wij niets anders doen dan maatwerk onderhouden.

Dus ja, we willen heel graag alles voor je mogelijk maken, maar we moeten wel rekening houden met zaken.