Rechten & samenwerken met jouw team
Cliënt, teamgenoot of derde uitnodigen voor één dossier

Geef cliënten, andere begeleiders of familie toegang tot hun dossier

Joris avatar
Geschreven door Joris
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Via de 'leden' button op de dagrapportage van een cliënt kun je mensen toegang geven tot alleen dit dossier. Of dit nou een teamgenoot van je is, de cliënt zelf, een tijdelijke invalkracht of andere relaties van deze cliënt zijn.

Lid toevoegen

Via de button ‘leden’ op de dagrapportage pagina bij je cliënt kun mensen toevoegen. Type het e-mail adres van degene die je toegang wilt geven, voeg zijn/haar naam toe en druk op ‘uitnodigen’.

In de e-mail die diegene ontvangt, is dit het onderwerp:

In plaats van Leon staat jouw naam er, de ontvanger weet dus dat het bericht van jou komt. Het kan in een uitzonderlijk geval ook zo zijn dat de ontvanger nog niet van Cliendo heeft gehoord, dus een extra mailtje van jezelf is ook vaak een goed idee.

Wat ziet degene die is uitgenodigd?

Diegene ziet alléén dit dossier. Geen andere cliënten of bestanden of agenda's binnen jouw Cliendo. En binnen dit dossier kun je kiezen uit vijf rechten:

• Mag alleen 'plan' lezen

• Mag hele dossier lezen

• Mag hele dossier bewerken + lezen

• Alleen dagrapportage lezen + zelf toevoegen

• Dagrapportage toevoegen + plan alleen lezen

Op de 'Dagrapportage' kun je ook nog de 'Privé' knop gebruiken, dan ziet niemand anders dan jij die berichten.

​
​

Wat kost het?

Een cliënt toegang geven tot zijn dossier is gratis.

Indien je iemand met één mailadres toegang geeft tot meer dan 3 cliëntendossiers, telt diegene als teamgenoot/gebruiker. Hiervoor krijg je dan ook een factuur. Het is in dit geval verstandiger om diegene als teamgenoot toe te voegen onder instellingen > teamgenoten dan heeft diegene ook alle functionaliteiten onder huisje, zoals: gebeurtenissen, team agenda, tijd registratie en rapportages exporteren.

​

Extra uitleg m.b.t. teamgenoten

Je kunt teamgenoten ook toegang geven tot één dossier in plaats van aan een hele groep cliënten. Als je dit wilt doen voeg je gewoon een teamgenoot toe en geef die die teamgenoot geen toegang tot een groep cliënten maar dus per dossier zoals hierboven uitgelegd.

Bekijk in deze video tips 4 en 9 voor meer uitleg.

Toegang intrekken
Als je iemand toegang hebt gegeven tot een dossier kun je de toegang natuurlijk ook weer intrekken. Ze komen boven de 'leden' knop op de dagrapportage te staan en zijn daar te beheren. Je kunt ook achteraf de rechten weer aanpassen.

Klik op het icoontje van diegene rechtsboven. Vervolgens, bij het klikken op de drie puntjes, komt de optie om de gebruiker te verwijderen.