Tijd registreren in Cliendo

Makkelijk tijd registreren vanuit de agenda

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Wanneer je geen gebruik maakt van de Vecozokoppeling, is het nog steeds mogelijk om tijd te registreren in de agenda én om hier een overzicht en export van te krijgen. Het tijdregistreren zonder gebruik van Vecozo is mogelijk doordat er zelf producten in een dossier aangemaakt kunnen worden. Op deze producten kan in de agenda tijd worden geregistreerd. Een overzicht is hiervan terug te vinden op de tijdsregistratie pagina. Vanaf deze pagina is het ook mogelijk een Excel export te genereren. Hoe deze stappen kunnen worden uitgevoerd, wordt in dit artikel uitgelegd.

1. Product toevoegen aan je cliënt

Maak eerst een product aan voor je cliënt om tijd op te kunnen registeren.

Ga hiervoor vanuit het cliëntenoverzicht naar je cliënt toe en open het tabblad 'plan'. Ga vervolgens naar het tabblad 'producten/Vecozo' toe.

Je voegt altijd eerst een beschikking toe en dan een product. Onder een beschikking kunnen eventueel meerdere producten worden aangemaakt.

Om een beschikking aan te maken, klik je rechtsboven op 'beschikking toevoegen'. Als je geen Vecozo gebruikt, hoef je niet alle velden in te vullen, maar het mag natuurlijk wel. Het is puur wat je zelf het fijnst vindt werken. Daarna kun je één of meerdere producten toevoegen en bijvoorbeeld het tarief en volume instellen.

2. Registeren in de agenda

Open een agenda item bij een cliënt en maak een agenda item aan. Je kunt ook in je eigen agenda een item aanmaken, vergeet dan niet de cliënt (en medewerker/teamgenoot) ook toe te voegen!

Klik op 'tijd' en stel de juiste tijd in. Klik vanuit 'tijd' op de optie 'registreren'. Hier selecteer je het juiste product. Top, je hebt een tijd succesvol geregistreerd!

Je kunt dit ook makkelijk herkennen aan kleurlabels. Wel geregistreerd is groen met diagonale strepen.

3. Overzicht tijdregistratie

Een overzicht van wat er is geregistreerd in de agenda, is te vinden op de Tijdsregistratie pagina. Deze pagina is te vinden onder beheer (huisje, groene balk) bij het tabblad 'Tijdregistratie'.

Onder 'getoonde gegevens' kun je instellen welke gegevens van welke cliënten in welke periode je in het overzicht wilt zien.

Deze kun je vervolgens exporteren naar een excel bestand.

Let op: dat je weergave instellingen (knop rechtsboven, in voorbeeld 'deze week') ook overeenkomen met de tijdsperiode waarin je net hebt geregistreerd.

Ongeregistreerde uren

Vaak staan onder de registreerde uren ook ongeregistreerde uren, zie het voorbeeld hieronder:

Ongeregistreerde uren zijn uren die niet via de agenda functie met een product zijn geregistreerd (groen zijn geregistreerd en grijs niet geregistreerd). Bij deze uren is alleen een cliënt en / of een medewerker / teamgenoot geselecteerd.

Als je een Excel uitdraai vanuit de tijdregistratie pagina draait, via 'exporteer', zie je precies wie welke afspraak in die periode heeft plaatsgevonden. Hier zie je dus ook de ongeregistreerde items zoals beneden in het voorbeeld. Let op, wanneer er geen personen zijn geselecteerd bij het agenda item, staat dit item ook niet op het Excel export of onder de 'ongeregistreerde uren'.

Tot slot: Video tijd registreren