Kilometers bijhouden van afspraken

Door het toe te voegen bij een geregistreerd agenda item, terug te vinden in een Excel overzicht

Emma Odink avatar
Geschreven door Emma Odink
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Het kan zijn dat er kilometers moeten worden bijgehouden die jijzelf en/of collega's maken voor een afspraak. Het bijhouden van de kilometerregistratie is op dit moment, middels een omweg, op een makkelijke manier mogelijk in Cliendo. Het wordt straks een officiële, nog veel makkelijkere functie, waarbij je ook van en naar bestemming kunt invoeren.

Kilometers bijhouden

Het bijhouden van de kilometers is op dit moment mogelijk via de agenda. Wanneer een nieuw item wordt aangemaakt, kan er bij 'Leden' de cliënt en de desbetreffende collega worden geselecteerd. Vervolgens kan bij 'Tijd' > 'Registreren' worden aangegeven welk(e) toewijzing/product je wilt registreren. Wanneer bovenstaande stappen zijn gelukt, kan er in het grote vlak de hoeveelheid kilometers worden ingevuld. Wanneer je dit hebt ingevuld, klik je op 'Deel'. Zie onderstaande foto.

Overzicht

Omdat het agenda item is geregistreerd op een product, is het item terug te vinden op de tijdsregistratie pagina (te vinden via 'Beheer', huisje linkerbalk). Via de tijdsregistratie pagina kunnen er verschillende Excel exports worden gemaakt. Op deze exports is meer te zien dan wat er is te zien op de tijdsregistratie pagina. Meer informatie over de verschillende Excel exports (5), die via de tijdsregistratie pagina te verkrijgen zijn, is te vinden via de volgende link: Vecozo Excel exports.

Op een van de exports is terug te vinden wat er als bericht in het grote vlak is ingevuld, in dit geval; 15 km. Dit export is te verkrijgen wanneer de tijdsregistratie pagina op 'Urentotaal' wordt gezet (via de weergave instellingen, rechtsboven). Wanneer urentotaal, de juiste periode, de desbetreffende cliënten/gemeente zijn geselecteerd, kan er worden geklikt op 'Exporteer' (ook rechtsboven).

Wat er geschreven is als bericht in het grote vlak, is terug te vinden in de laatste kolom. Zie onderstaande foto.

Op deze manier kan er worden bijgehouden hoeveel kilometers jijzelf en/of verschillende collega's hebben gereden in één overzichtelijke Excel bestand. 15 km is in dit geval een voorbeeld, hier zou ook andere tekst kunnen worden ingevuld.

Het aanmaken van een product

Belangrijk is, is dat er een product wordt gekoppeld aan het agenda item. Wanneer je géén gebruik maakt van Vecozo, is het nog steeds mogelijk om (fictieve) producten aan te maken om de kilometerregistratie bij te houden. Het aanmaken van producten kan in het dossier van een cliënt. Onder 'Plan' vind je het tabblad 'Producten'. Hier kan je, rechtsboven, klikken op 'beschikking toevoegen'. Op deze manier kan je een (fictief) product aanmaken voor het bijhouden van de kilometers.

Succes!