Rechten & samenwerken met jouw team
Teamgenoten groep / personeelsdossiers

De teamgenoten groep + hoe communiceer je met één medewerker

Joris avatar
Geschreven door Joris
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Zodra je in Cliendo een teamgenoot toevoegt krijg je automatisch een groep dossiers met 'teamgenoten' erbij.

Deze groep staat gewoon in je cliëntenoverzicht. De weergave staat standaard uit, je via de 'getoonde gegevens' knop op het cliëntenoverzicht de weergave aanzetten.

Als je de weergave hebt aangezet, kun je een dossier toevoegen aan de groep.

TIP: Het is niet zo dat iedereen die je onder teamgenoten hebt toegevoegd hier automatisch een dossier heeft. De groep is dus leeg in het begin, ook al heb je 22 medewerkers toegevoegd. Je maakt handmatig dossiers aan voor alle medewerkers die je bij wilt houden.

Teamgenoten groep en dossier

De teamgenoten groep met één dossier er in ziet er zo uit. Hetzelfde als een cliënt groep. We hebben hier 'Hetty' toegevoegd als voorbeeld.

Als we het dossier Hetty openen kunnen we bijv. onder 'plan > personeelsinfo' van medewerker kun je informatie kwijt over bijvoorbeeld contractvorm en werktijden. Ook kun je 'doelen' aanmaken voor deze medewerker als dat van toepassing is.

Dit is geen volledige salaris administratie software maar je kunt hier dus wel vrij makkelijk een eenvoudig dossier bijhouden. Bij 'bestanden' kun je uiteraard gewoon bestanden kwijt, etcetera.

Communiceren met één medewerker

Het dossier zoals het nu is, is een niet gedeeld dossier. Hetty kan er niet in. Standaard zien alleen admins de dossiers in de teamgenoten groep.

Als je wilt, kun je ook medewerker Hetty toevoegen aan het dossier en kunnen we met Hetty communiceren.

1. Medewerker uitnodigen op dossier

Als we het dossier van Hetty openen, kunnen we via de leden knop rechts bovenaan, Hetty zelf toevoegen.

We klikken de leden knop aan. Hier staat Hetty in de lijst met medewerkers en we geven haar toegang.

Ze ziet nu in haar cliëntenoverzicht de groep 'Teamgenoten' met alleen haar dossier er in.

2. Communiceren met medewerker

Nu zijn jij, eventuele andere admins, en Hetty, de enigen met toegang tot dit dossier. Je kunt nu in de dagrapportage met elkaar communiceren, bestanden uitwisselen in dit dossier, etcetera. Een stuk handiger en veiliger dan e-mailen