2-staps verificatie

Een extra laag beveiliging op je telefoon

Meer dan een week geleden bijgewerkt

2-staps verificatie is een extra beveiliging. Naast je wachtwoord dien je met 2-staps verificatie bij het inloggen ook een bevestigingscode op te geven die is verzonden naar een app op je telefoon in te voeren om in te loggen.

Onze 2-staps verificatie werkt via de Google Authenticator app. Ga in je Cliendo account naar ‘instellingen’ -> ‘beveiliging’ en volg de instructies.

Als je een nieuwe telefoon krijgt binnenkort, schakel dan eerst 2-staps verificatie uit met je oude mobiel en zet het weer aan op je nieuwe mobiel.

2 staps verificatie verplicht maken (nieuw)

Het is voor admins van een team mogelijk om 2 staps verificatie verplicht in te schakelen voor alle admins, teamgenoten of beide. Ook voor nieuwe gebruikers die zijn toegevoegd. Dit kan een admin onder instellingen > organisatie > beveiliging.

Indien dit is ingesteld krijgen admins/teamgenoten bericht dat ze nog vijf, vier, drie, twee, en vervolgens nog 1x keer de melding kunnen wegklikken. Bij de laatste twee meldingen wordt de gebruiker automatisch naar de 2FA instel pagina gebracht.

Ben je admin en heb je 2FA verplicht ingesteld, dan kan het voorkomen dat iemand zijn/haar telefoon kwijt/stuk is of er niet uit komt hoe dit in te stellen is. Op de teamgenoten beheer pagina kun je als admin in de kolom 'Status' de melding aanklikken en vervolgens een vrijstelling geven aan iemand op individueel niveau, waarbij diegene 10 dagen lang mag werken zonder 2FA ingesteld te hebben. Dit kun je herhalen indien nodig.

Kom je je account niet meer in?

De Google Authenticator code vind je in de Google Authenticator Applicatie op je mobiele telefoon waarmee je de QR code gescand hebt.

Mocht je deze code kwijt zijn, neem dan contact op met de administrator van je account. Waarschijnlijk is dat bij jou organisatie 'degene die Cliendo regelt' ofwel de eigena(ar)/(ren).

De administrator van jullie account kan je wachtwoord voor je wijzigen (zie uitleg op circa 3/4e van het artikel) via instellingen -> teamgenoten. Bij genereren van een nieuw wachtwoord gaat 2 staps verificatie automatisch uit. Dit mag je daarna weer opnieuw instellen - of moet je opnieuw instellen indien het verplicht is gesteld.

Ben je zelf administrator, dan kan een andere administrator jou helpen.

Ben je de enige administrator, stuur dan alvast een e-mail naar info@cliendo.com en neem tijdens kantooruren telefonisch contact op met Cliendo op 085 - 40 10 583 . Bel met een herkenbaar en reeds bij ons bekend telefoonnummer. Stuur zowel een e-mail vanaf bekend adres, waarmee je ook wilt inloggen. En bel vanuit een bij ons geregistreerd telefoonnummer.

Vanwege veiligheidsredenen word je account nooit meteen vrijgegeven, het kan zijn dat er nog extra stappen doorlopen moeten worden.