Afspraak in je persoonlijke agenda

Kopieer een agenda-item vanuit Cliendo naar je persoonlijke Google/Microsoft/Apple agenda.

Dajo avatar
Geschreven door Dajo
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Soms wil je een afspraak in Cliendo ook in een andere agenda kunnen zetten. Zo kan je belangrijke afspraken extra goed bijhouden of delen met personen buiten Cliendo.

Wanneer je een clip in een van de agenda's in Cliendo opent, zie je voortaan onderaan de mogelijkheid om deze naar een externe agenda te kopiëren.

Mogelijkheden

Er zijn 4 opties te vinden:

1. ICS-bestand downloaden. Dit is een standaard afspraak-bestand, ondersteund door de meeste kalender-applicaties. Dit bestand kan je delen met andere personen. Wanneer je het bestand aanklikt, kan je kiezen om deze te openen met je kalender.

1. Kopieer naar Google agenda. Deze link opent gelijk je Google agenda en vraagt om de afspraak erin te zetten.

1. Kopieer naar Apple agenda. Deze link opent gelijk je Apple agenda en vraagt om de afspraak erin te zetten.

1. Kopieer naar Microsoft agenda. Deze link geeft je de optie om te kiezen welke Microsoft dienst je gebruikt, opent daarna de bijhorende agenda en vraagt om de afspraak erin te zetten. Je hebt keuze uit Outlook, Teams, of Office.

Toepassingen

Er zijn veel situaties te bedenken waarin dit handig kan zijn. Om er alvast een paar te noemen:

Cliënt

Cliënten zitten zelf niet vaak in Cliendo te kijken wat hun agenda is. Wanneer een cliënt zelf inlogt en de agenda items kan bekijken, kan hij/zij deze ook meteen in eigen agenda zetten. Zo vermijdt je gemiste afspraken (van beide kanten).

Externe persoon/organisatie

Via het .ICS-bestand, kan je afspraken sturen naar externe personen die helemaal geen toegang hebben tot Cliendo. Zo kan je gemakkelijk al je agendavoering veilig in Cliendo blijven doen, ook als je soms afspraken inplant met externen.

Vakantie

Soms is het ook tijd voor vakantie. Dan heb je geen zin om in te loggen op Cliendo of je werkmail. Heb je toch iets belangrijks staan, dat je niet wilt vergeten? Dan kan je de afspraak alsnog in je persoonlijke agenda zetten.