Rapportages controleren voor admins

Hiermee kunnen admins rapportages verbeteren, corrigeren en terugzetten

Joris avatar
Geschreven door Joris
Meer dan een week geleden bijgewerkt

ADMIN ONLY

Speciaal voor admins hebben we nu de functie 'Dagrapportages controleren' uitgebracht. Deze is door admins aan te zetten op de instellingen > controle pagina.

1. Zet de functionaliteit 'Verbeterfunctie' aan.

Ga als je admin bent naar de instellingen > controle pagina en zet hier de 'Verbeterfunctie' aan bovenaan de pagina.
ā€‹
Let er op dat de instellingen die nu beschikbaar zijn, aansluiten bij jullie wensen voordat je de functionaliteit aan zet. Dit zijn de enige mogelijke instellingen momenteel:
- Originele rapportage auteur blijft zichtbaar als hoofdauteur
- Bij rapportages wordt met '*' (ster) en meer info inzichtelijk dat ze zijn gereviseerd
- Controleur mag rapportage direct overschrijven
- Alle admins zijn controleurs

Hiermee kun je dus als admin eenvoudig correcties uitvoeren, maar ook blijft wat je schrijft op naam van originele auteur. Hier dient verantwoordelijk mee te worden omgegaan.

2. Open de dagrapportage in een dossier, klik op de drie puntjes in een specifieke rapportage en vervolgens 'bewerken'.

3. Verbeter en publiceer

Je kunt direct typen in het bericht, zaken verwijderen en toevoegen. Als je klaar bent met je verbeteringen, kun je het bericht publiceren.
ā€‹
Aan de rechterkant van het bericht zijn versies in te zien. Deze zijn ook in te zien door originele auteur. Je kunt het origineel altijd terughalen, en de meest recente huidige publicatie ook. In tussenliggende versies is te zien welke tekst er is bijgekomen en/of verwijderd.

Zowel het originele bericht als tussenliggende versies zijn altijd in te zien en niet te verwijderen. Wel zijn versies, inclusief het origineel, terug te zetten.

Meer info

Notificatie

Als een rapportage wordt aangepast wordt de originele auteur op de hoogte gebracht. Deze notificatie staat standaard aan.

Rechten

• Alleen admins zijn in staat om rapportages van anderen aan te passen, ook van andere admins.

• De originele auteur is gemachtigd om een voormalige versie terug te zetten en/of om wederom wijzigingen aan te brengen en te publiceren.

Werking in combinatie met 'Rapportages vastzetten' functie

Als onder 'periodes afsluiten' op dezelfde pagina, 'Rapportage berichten permanent vastleggen' is ingeschakeld, kan de verbeter functionaliteit niet meer worden gebruikt voor rapportages die ouder zijn dan de ingestelde termijn.
ā€‹
Wel kunnen op deze rapportages ook nog steeds oudere versies worden ingezien.

Hoe ziet een verbeterde rapportage er uit op de
dagrapportage pagina?

1. Voor publicatiedatum staat een * (sterretje)

2. Bij hover (met muis er overheen) staat 'Gereviseerd door admin op .. [laatste revisie datum]

3. Indien de drie puntjes in bericht worden aangeklikt en voor bewerk / pas aan wordt gekozen, zijn voor alle lezers, ook uitgenodigde leden die op een dossier toegang hebben, de verschillende versies en wijzigingen inzichtelijk.