Waar staat wat in Cliendo

Hoe werkt de Cliendo VECOZO koppeling. Waar krijg je berichten binnen.

Maikel avatar
Geschreven door Maikel
Meer dan een week geleden bijgewerkt

De Cliendo VECOZO koppeling werkt volledig geïntegreerd en automatisch

• Je krijgt nieuwe toewijzingen / berichten automatisch van de gemeente binnen

• Je kunt vanuit één plek registreren op alle cliënten

• Je kunt alle cliënten van één gemeente in één keer declareren/factureren en betaald krijgen

• Alle beschikbare cliëntgegevens worden automatisch voor je ingevuld. Je hoeft dus geen al beschikbare gegevens zelf nog een keer in te vullen in een declaratiebericht.

• Er is een registratie overzicht pagina waar je alle pakketten van alle cliënten kunt zien, en of je te veel of te weinig hebt geregistreerd.

• Je kunt naast automatisch ingevulde berichten ook zelf berichten naar wens aanpassen

Om de VECOZO koppeling te gebruiken moet je eerst toestemming inregelen via vecozo.nl en deze 3 stappen doorlopen. Starten met Jeugdwet en/of WMO kan binnen een dag.

Video: Beschikkingen, bedragen en berichten

Hoe krijg je een beschikking / product in Cliendo en hoe vul je deze in?

Hoofdstukken

- 0:19 Een beschikking toevoegen

- 3:41 De invulvelden bij een beschikking

- 5:49 Voorbeeld 1: uren per week en per maand
- 6:32 Voorbeeld 2: werken met dagdelen
- 7:24 Voorbeeld 3: werken met één vast bedrag (in stuks)
- 7:55 Voorbeeld 4: werken met éen vast bedrag (in euro's)

- 8:35 Waar staan de codes en berichten

De rest van dit artikel geeft meer algemene informatie over de VECOZO koppeling.

​
​

Automatisch toewijzingen / berichten ontvangen

Je hebt een tabblad 'Gebeurtenissen' in je account. Dit is je VECOZO berichtencentrum. Hier ontvang je alle berichten, declaraties, beschikkingen en meer van de gemeente. Het bericht wordt ook meteen in de cliënt zijn/haar dossier geplaatst en gegevens automatisch voor je ingevuld.

Automatisch ingevulde berichten versturen

Bij je cliënt, in Plan (voorheen Gegevens), krijg je een tabblad VECOZO.
Vanuit hier kun je berichten sturen voor deze cliënt.

Hier zie je een voorbeeld voor aanvragen van een beschikking. Informatie die je al hebt ingevuld in het cliëntendossier wordt voor je ingevuld en je krijgt voor elk bericht, van JW301 tot WMO315 een template die je alleen nog maar hoeft aan te vullen en te versturen.

Declareren / factureren op basis van vast budget

Ga naar:
Cliëntoverzicht > Open dossier > Plan > VECOZO > Beschikking > Product (onderaan)

Een vast budget invullen doe je zoals in deze voorbeelden.

Vast budget per maand:
We vullen hier 'stuks' in. Stuks had net zo goed 'Totaal budget' kunnen heten maar dit is de VECOZO terminologie.

Vast totaalbudget:
Wederom 'Stuks'. En bij 'Frequentie' is hier gekozen voor 'Totaal binnen geldigheidsduur beschikking' in plaats van 'per maand'.

Declareren van vaste budgetten

1. Je maakt in agenda van de cliënt, één item aan.

• Als je een maand wilt declareren zet je er één item per maand in.

• Als je totaal ineens wilt gaan declareren zet je er één item in totaal in.

Open het item, ga via 'tijd' naar 'registreren' en vink het betreffende product aan.

Het maakt niet uit of je nou 3 minuten of 1 uur invult, want we hebben al ingesteld dat hij één stuks moet rekenen.

Tip: vul dit in op de eerste dag van de geldigheid van de beschikking om makkelijk terug te vinden.

2. Je gaat naar de pagina 'Tijd registreren'.
Daar stel je via de knop rechtsboven in welke cliënt(en), toewijzingen, gemeente en toewijzingen je wilt gaan declareren. Je kunt alle cliënten van een gemeente tegelijk declareren.

Als je gewenste overzicht hebt gemaakt klik je simpelweg op 'declareren' en wordt een declaratiebericht voor je aangemaakt, dat je nog kunt aanpassen en versturen.

Declareren / factureren met tijd registreren

Als tijd moet registreren om te declareren kun je dat gewoon in de agenda doen. Dat kun je ook al in een demo account. Vanuit Beheer > Tijdsregistratie kun je de gemaakte uren meteen doorzetten naar de gemeente. Je hoeft niets twee keer in te vullen.

Je kunt voor meerdere cliënten tegelijkertijd een declaratie indienen. Via de datum knop rechtsboven 'Tijdregistratie' kun je selecteren welke cliënten / toewijzingen / beschikkingen in beeld staan.

Als je klikt op declareren krijg je voor geselecteerde cliënten een declaratie bericht dat je kunt aanvullen met de juiste details. Deze berichten zijn al voor je ingevuld met beschikbare informatie.

Via de tijd registratie pagina kun je ook je declaratie overzicht zien, onder de datum selectie / periode button.

​

Waar vind ik de productcodes?

Elke gemeente heeft, grotendeels dezelfde, maar ook verschillende productcodes. We hebben niet alle productcodes van 400 gemeenten in Cliendo zitten. Maar je kunt wel alle berichten sturen als je de codes even opzoekt in de productcodes excel. Dit automatiseren we uiteraard nog verder dus dit wordt nog makkelijker straks.

​

Overstappen vanuit de VNG berichten app

De VNG app wordt niet meer ondersteund door de Vereniging Nederlandse Gemeenten. Het is helaas niet mogelijk om alle gegevens vanuit de VNG app direct over te zetten, maar in de 3 stappen begingids zie je wel hoe je makkelijk alle gegevens kunt verwerken.

​

Prijs

De VECOZO koppeling kost € 50 per maand bovenop je Cliendo abonnement incl. 50 actieve dossiers.

Dat is veel in vergelijking met de gratis VNG app, maar de Vereniging Nederlandse Gemeenten houdt niet voor niets op met deze app gratis te ondersteunen.

Boven alles is wat je in Cliendo krijgt een werkelijke koppeling met je online dossier.
Dus als je een bericht wilt sturen worden alle beschikbare cliënt gegevens automatisch voor je ingevuld en dit neemt je veel werk uit handen.

Tevens kennen wij geen dossier dat een directe koppeling met een online cliënten dossier voordeliger aanbied. Indien jij die wel kent horen we het graag!
​

​

Ondersteund berichtenverkeer

Wij ondersteunen voor iStandaarden iWMO, iJW het complete berichtenverkeer en declaraties. iWLZ en iPGB zijn al in de maak, deze volgen. We ondersteunen nog geen declaraties/facturaties naar zorgverzekeraars. Dit gaan we ook realiseren.

​

Wanneer kan ik starten?

Checklist:

Heb je deze zaken compleet dan kun je meteen starten voor iWMO en iJW.