Basisfunctionaliteiten
Overig
Dossier titel & thumbnail afbeelding

Titel dossier is niet hetzelfde als naam cliënt - en hoe wijzig je die letters in de afbeelding?

Joris avatar
Geschreven door Joris
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Een dossier titel geef je in als je een dossier aanmaakt in het dossier / cliëntenoverzicht.

Een dossier titel kun je vrij ingeven. Het kan bijv. een cliënt nummer '98126' zijn, maar ook 'Dhr. A. Bergen' of alleen de voornaam van een cliënt. Je kunt bijvoorbeeld als iemand twee (achter)-namen hanteert ook De Meijer / Brouwers noteren. Dan vind je het dossier makkelijk terug in de search op zowel Meijer als Brouwers.

Het is goed te beseffen dat dossier titel niet gelijk staat aan de voor of achternaam van een cliënt. Hier zie je bijvoorbeeld dat de dossier titel 'Frits' is en de voornaam is 'F.'.

Een dossier titel kun je wijzigen door boven de thumbnail met FR er in op de ingegeven naam te klikken.

In je cliëntenoverzicht zie je bijvoorbeeld dit dossier. Het dossier is genaamd Frits.

Kijken we bij Frits > plan > basisgegevens.. zoals op bovenstaande afbeelding, dan zien we dat Frits geen Frits heet, maar F.

Thumbnail afbeeldingen. Hoe werken ze?

De thumbnail afbeelding met FR er in wordt gemaakt op moment dat je de dossier titel hebt ingegeven en op enter klikt. Dit is een afbeelding die zichzelf niet meer aanpast als je de dossier titel wijzigt.

• Cliendo pakt als het één woord is, de eerste twee letters van het woord. FR dus bij Frits.

• Cliendo pakt als het twee woorden zijn, de eerste letter van elk woord.

• Geef je bijvoorbeeld in Dhr. Frits, dan maakt Cliendo daar van 'DF'.

• Bij drie woorden, zoals Dhr. F. Vermeulen wordt het 'DF'

• Bij 917 Dhr. F. Vermeulen wordt het een '9'. Dat is in dit geval omdat de '9' nog niet gebruikt was op deze account. Bij een volgende '9..' wordt het '9D'

Wijzigen van de thumbnail afbeelding met de letters

Staan er niet de twee letters die jij graag wilt als thumbnail en wil je de thumbnail aanpassen? Maar is je dossier al gevuld en wil je niet alle informatie overzetten?

Hier is een simpel trucje voor.

1. Maak een nieuw dossier aan met de gewenste letters.

2. Open het dossier. Sla op de dagrapportage de afbeelding op als..

3. Ga naar het dossier waarvan je de thumbnail wilt wijzigen.
Open de 'plan' pagina. Hier kun je de thumbnail wijzigen. (Op de dagrapportage pagina kan dit niet, omdat je het veld daar anders veel te snel per ongeluk aan klikt). Voeg de afbeelding die je net hebt opgeslagen toe en klaar is Frits.