Beter werken zonder bellen

Jij word sneller geholpen per mail. Hoe werkt dat?

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Voor de reguliere support werken wij via chat, mail en op afspraak. Je kunt ons bellen, dan word je bericht aangenomen en aan ons doorgezet per e-mail. Dit werkt in de zorgbranche vaak heel anders..

Jij werkt met mensen

We begrijpen het. Jij bent met je werk in de zorg de hele dag met mensen bezig. En de snelste manier om op één lijn te komen is een persoonlijk gesprek. Dan begrijp je elkaar echt.

We zijn het daar in veel gevallen mee eens, op kantoor bij ons intern hebben we ook

gesprekken over hoe het met iemand gaat en lunchen en wandelen we samen.

Maar als wij software gaan maken communiceren wij in met elkaar in een document text en met ontwerpen. Software maken zelf is ook typen. Als we aan ons bureau zitten chatten we vaker dan dat we praten. We leggen graag uit waarom wij werken met chat en mail.

Waarom houden wij van e-mail?

De grootste voordelen zijn:

• Efficiënt. Je krijgt sneller antwoord via e-mail, omdat wij dit sneller kunnen beantwoorden. E-mails zijn vaak concreet en we kunnen meerdere klanten tegelijk helpen.

• In de wacht staan. Niemand wil in de wacht staan. Via chat en mail hoef je nooit in de wacht te staan.

• Zelf alles nalezen. Je kunt een bericht altijd nalezen, zo vaak je wilt.

• Delen met collega's. Jij kunt een antwoord met collega's delen. En wij ook. Dus wij
    kunnen het meteen doorsturen naar de juiste experts binnen Cliendo en alle collega's in ons team kunnen in jouw klantfile de voorgeschiedenis zien, zodat ze jou sneller begrijpen.

• Software is complex. Software heeft vaak tientallen of zelfs honderden pagina's aan documentatie. Telefonisch kun je dit hooguit in concept bespreken. Als iets aangepast moet worden, moet duidelijk beschreven staan hoe, zodat wij in 1x het goede maken en je niet verkeerd kunnen begrijpen.

• Vastgelegd. Alle afspraken over abonnementen, facturen en maatwerk software maken wij schriftelijk. Als jouw betaling is ontvangen heb je dat op papier en als we maatwerk software voor je maken staat er wat we precies gaan maken.

• Terugbellen. Jij bent druk en met cliënten bezig. Als we jou terugbellen is de kans groot dat je niet meer bereikbaar bent, terwijl we jouw e-mail meteen kunnen beantwoorden en je dan verder kunt. Nog beter: in plaats van contact maken kunnen wij twintig mails achter elkaar beantwoorden en iedereen sneller helpen.

Toen we nog belden. Hoe ging dat?

We hebben in onze eerste jaren duizenden gesprekken gevoerd voordat we op tekst als beste optie uitkwamen. Dit zijn voorbeelden gebaseerd op onze praktijkervaring.

Voorbeeld 1: Fahida wil een excel export in een template

Besproken: Fahida wil haar gegevens in excel template. Ze stuurt ons een lege voorbeeld excel en wil telefonisch toelichten wat er in moet komen te staan. Opzich lijkt het duidelijk. De agenda afspraken moeten er in, redelijk simpel.

Wat fout ging: Wij hebben het excel export gemaakt, maar in de export zitten alle agenda afspraken. Terwijl alleen de gelabelde afspraken hadden moeten zitten, die bovendien onder elkaar moeten staan en niet naast. Dit is technisch een dusdanig verschil dat we het opnieuw moeten maken.

Beter: Fahida stuurt ons een of twee voorbeeld ingevulde excels en geeft in screenshots aan waar de informatie staat in Cliendo die in de export moet komen. De informatie is compleet, wij kunnen dit doorzetten naar developer en die kan aan de slag. Fahida krijgt meteen waar ze op hoopte.

Voorbeeld 2: Willem laat een dashboard maken

Besproken: Willem wil een dashboard in Cliendo. We bespreken wat er in moet komen. Hoe veel rapportages zijn er geschreven en door wie. Wij gaan aan de slag.

Wat fout ging: Willem ziet het dashboard, maar dit was niet wat Willem bedoelde. Hij wilde eigenlijk de gegevens per locatie apart zien en niet in totaal. En werkt altijd per kwartaalrapportage en niet per maand.

Beter: Als Willem ons een word document incl. tekening (mag zelfs met de hand) met knoppen en data van zijn dashboard had gestuurd, was Willem sneller en beter geholpen.

Voorbeeld 3: Jasmijn kijkt de administratie na

Besproken: Jasmijn wil samen de facturen van afgelopen twee jaar doornemen. Ze heeft betalingen gedaan per iDeal, incasso en per overboeking via privé bankrekening.

Wat fout ging: Het gesprek om dit samen door te nemen en kijken wanneer welke factuur wanneer en hoe is voldaan, duurt twee en half uur. Jasmijn heeft zelf het overzicht op gegeven moment ook niet meer en we moeten nog een keer alles verwerken in een lijst.

Beter: Een excel lijst met betalingen nakijken zou in twintig minuten kunnen en Jasmijn heeft in onze reactie meteen per e-mail confirmatie welke betalingen wij zeker hebben ontvangen.