Netwerk / contacten functionaliteit

Netwerk in beeld, smart contacts, gekoppelde dossiers en contactprofielen

Joris avatar
Geschreven door Joris
Meer dan een week geleden bijgewerkt

We hebben een nieuwe functionaliteit genaamd 'Netwerk' waarmee je heel eenvoudig contacten, organisaties en gekoppelde dossiers bij kunt houden! Deze functionaliteit is te vinden op de dagrapportage pagina, meteen bovenaan.

Ingezoomd:

Centraal contacten bijhouden

Een contact dat je toevoegt aan één dossier, kun jij ook toevoegen aan andere dossiers.
Informatie die wordt aangepast, is meteen overal geüpdatet. Als je dus hetzelfde contact aan 20 dossiers toevoegt, hoef je dit niet meer in 20 dossiers te üpdaten.

Smart suggest

Als je in een ander dossier zit, zoek je eenvoudig het contact op en voeg je deze ook toe aan dit dossier.

Eenvoudig kopieëren

De gegevens die je het meest gebruikt zijn eenvoudig en snel te kopieëren. Wil je niet kopiëren maar het contact bewerken, klik dan op de pijl rechts en vervolgens op 'open contact'.

Zien aan wie is contact toegevoegd

Als je een contact opent krijg je een overzicht aan welke dossiers dit contact allemaal is toegevoegd. In onderstaande voorbeeld zien we de voorbeeldorganisatie 'Soleco' die toegevoegd is aan de voorbeeld dossiers Anna en Jasper.

Gekoppelde dossiers

Naast 'contacten' kun je ook andere dossiers koppelen. Hiermee kun je snel zien welke dossiers relevant zijn voor dit dossiers. Dit is handig als je bijvoorbeeld dossiers hebt van een broer en zus.

Op termijn komen er nog meer functies uit, waarbij je bijvoorbeeld ook een dagrapportage kunt publiceren naar meerdere dossiers in één keer. Heb je een idee waarvoor gekoppelde dossiers nog meer handig kunnen zijn? Dit horen we graag!

Gezag & Bevoegdheid

Per contact kun je, onder de rol dropdown, ook instellen of en hoe het contact bevoegd is. Kies uit:
- Heeft gezag
- Is beslissingsbevoegd
- Geen gezag
- Niet bevoegd

Deze begrippen worden soms verschillend gebruikt. We raden aan om 'gezag' het hoogste in rangorde te laten zijn, boven beslissingsbevoegd. Overigens heeft het instellen van gezag/bevoegdheid geen implicaties op andere plekken in het systeem, er zijn geen rechten aan gekoppeld. Het is vooral handig om dit zelf makkelijk terug te kunnen zien.

Mocht je suggesties hebben voor meer benamingen voor gezag/bevoegdheid dan horen we dit graag. Eventueel kunnen we ook extra kenmerken toevoegen als 'Inwonend', 'Eerste prioriteit', 'Noodcontact' - maar hier zijn ook de velden 'Notitie' en 'Belangrijk' voor te gebruiken.

Het 'Belangrijk' veld

1. Op een geopend contact (het profiel), vind je onder 'Gegevens' het Belangrijk veld in blauwe kleur.

2. Wat je hier invult zal ook worden weergegeven in de popover van de netwerk functie.

Ook op mobiel

• Netwerk kun je ook meteen op mobiel weergeven. Je kunt daarna met een druk op de knop een contact bellen. Handig onderweg.

• We hebben ook meteen de 'Leden' functie beschikbaar gemaakt op mobiel. Hiermee kun je dus ook meteen dossier rechten verlenen terwijl je op je telefoon werkt. Even voor de zekerheid: de contact functie staat los van de leden functie. Leden zijn geen contact en contacten krijgen geen rechten om een dossier te zien.

Voorbeeld mobiele weergave:

Verdieping

Voor de algehele werking van de netwerk functionaliteit heb je aan bovenstaande genoeg, maar hier lees je verder:
- Hoe je overstapt van oude contactveld naar deze netwerk functie,
- Wat het verschil is tussen persoon en organisatie

- Welke rollen allemaal bestaan
- Hoe de rechten zijn ingeregeld

Oude veld 'Contactpersonen' in je inrichting

Gebruik je nu het veld 'Contactpersonen' in je inrichting en lijkt deze functie 'Netwerk' je een stuk handiger? Dat zijn we met je eens!

Overstappen of naast elkaar gebruiken
Je kunt de contacten die staan genoteerd onder 'Contactpersonen' zelf toevoegen onder de functie 'Netwerk'. Deze kunnen dan naast elkaar bestaan. Tijdelijk, of voor altijd.

Als je alle huidige ingaven onder 'Contactpersonen' gaat invoeren in de netwerkfunctie, geven we als tips:

• Uitproberen. Je kunt eenvoudig de nieuwe 'Netwerk' functie eerst uitproberen. Alle contacten die je hier toevoegt, en dossiers die je koppelt, zijn ook weer te verwijderen en de informatie in het veld 'Contactpersonen' veranderd niet als je deze functie uittest. Dit staat dus volledig los van elkaar.

• Twee browser tabbladen naast elkaar. Open een tabblad met de 'plan' pagina en het contactpersonen veld, en de andere met de dagrapportages. Dit is eenvoudiger kopiëren.

• Werk via exports. Exporteer je cliëntoverzicht naar excel, open excel en kopieër vanaf daar de gegevens.

• Laat oude veld verwijderen. Als je alle contacten van alle dossiers hebt ingevoerd kunnen we het oude veld 'Contactpersonen' ook voor je verwijderen uit jullie inrichting. Dat scheelt ruimte in je inrichting en voorkomt dubbel bijhouden. Dit moet een ingelogde admin aan ons doorgeven via de chat. Dit doen wij gratis.

Nog geen export voor netwerk

Hou er rekening mee dat 'Netwerk' contacten momenteel nog niet geëxporteerd kunnen worden. Deze gegevens komen niet mee in bijvoorbeeld de excel export die je op je cliëntoverzicht kunt maken. Het is vrij waarschijnlijk dat een export optie later wel gerealiseerd wordt, zeker als hier vraag naar is.

Persoon of organisatie

Een contact kun je toevoegen als persoon, of als organisatie/entiteit.

De verschillen?
1. Organisaties kunnen meerdere contactpersonen hebben, personen zijn één iemand.
2. Ook kun je contacten een rol toebedelen. Een persoon heeft andere rollen, bijvoorbeeld familielid of begeleider extern. Een organisatie is bijvoorbeeld een instelling, stichting, bedrijf of een hele familie.

Persoon rollen

Dit zijn de rollen die je kunt toebedelen aan een persoon:

Toon persoon rollen

Deelnemer zelf

Teamgenoot

Persoonlijke omgeving

Ouder/verzorger/opvoeder

Moeder

Vader

Zoon

Dochter

Partner

Familielid

Vrijwilliger

Overig

Professionals

Huisarts

Hulpverlener intern

Hulpverlener extern

Begeleider intern

Begeleider extern

Behandelaar intern

Behandelaar extern

Casemanager

Leerkracht

Specialist

Organisatie rollen

Dit zijn de rollen die je kunt toebedelen aan een organisatie:

Toon organisatie rollen

Huisarts

Apotheek

Familie

Locatie

School

Ziekenhuis

Instelling/Instituut

Dagbesteding

Woonzorg

UWV

Organisatie

Subgroep

Bedrijf

Stichting

Hoofdaannemer

Onderaannemer

Verzekeringsmaatschappij

Kerk

Coöperatie

Gezinshuis

Opvang

Overig

Rechten

Hoe zijn de rechten gerealiseerd? Als volgt:

• Contacten, zowel personen als organisaties, krijgen geen rechten om een dossier te zien. Om toegang tot een dossier te geven, gebruik je de functie 'Toegang/leden'.

• 'Leden' die alleen als lid zijn toegevoegd aan dit dossier die zien de functie netwerk/contacten niet in een dossier. De functie is alleen beschikbaar voor admins en teamgenoten die toegang hebben tot dit dossier en/of tot de groep waar dit dossier in zit.

• Contacten zijn centraal opgeslagen en worden gedeeld met teamgenoten, maar een gebruiker mag alleen de contacten zien van de dossiers waar hij of zij al toegang toe heeft.

Voorbeeld 1: als contact 'Janna' alleen aan dossier 'Tim' is toegevoegd, en teamgenoot/collega Yasin heeft geen toegang tot dossier 'Tim', dan kan hij contact Janna dus ook niet zien of gesuggereerd krijgen in andere dossiers.

Voorbeeld 2: als contact 'Janna' aan dossiers van 'Tim' en 'Mustafa' is toegevoegd, en teamgenoot/collega Yasin heeft geen toegang tot dossier 'Tim' maar wel tot het dossier van 'Mustafa', dan kan Yasin contact Janna wel zien en gesuggereerd krijgen in andere dossiers.