Verplichte velden in inrichting

Heb je informatie die voor elk dossier ingevuld moet worden, kunnen wij velden verplicht in te vullen maken.

Joris avatar
Geschreven door Joris
Meer dan een week geleden bijgewerkt

In combinatie met inrichting op maat hebben we ook de mogelijkheid om velden in dossiers verplicht invulbaar te maken voor gebruikers. Zo weet je zeker dat benodigde informatie tijdig is ingevuld.

Ook als velden verplicht zijn gesteld, zijn de dossiers nog voor alle medewerkers met de juiste rechten te openen. Er kunnen meerdere verplichte velden tegelijk worden ingesteld en dit kan per (groeps)inrichting anders worden geconfigureerd.

Naast het dossier komt de melding 'Benodigde velden' duidelijk en constant in beeld. Bij de eerste keer is deze melding nog weg te klikken en bij de vijfde keer dat een gebruiker op de pagina komt kan diegene niet meer op deze dossier pagina verder werken.

Derde keer:

Na vijf keer:

Verplichte velden op meerdere tabbladen

Het kan ook zijn dat er meerdere verlichte velden ingevuld moeten worden op meerdere tabbladen. Wanneer je bovenstaande meldingen ontvangt, zie je alleen de tabbladen waar je nog verplichte velden dient in te vullen. Wanneer je op een tabblad alle verplichte velden hebt ingevuld, wordt je vervolgens doorgeleid naar het tabblad waar nog andere open verplichte velden zijn. Zo zie je nooit verplichte velden over het hoofd.