Inloggen zonder wachtwoord

Inloggen zonder een wachtwoord in te voeren / Social log in / SSO / Google log in / Microsoft Business log in / Surfconext

Marlijn Hanna avatar
Geschreven door Marlijn Hanna
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Voortaan inloggen zonder je wachtwoord in te hoeven typen? Stel dan even in dat je voortaan kunt inloggen via Social log in / Single Sign On. Dus via Google, Microsoft Business, LinkedIn of je Surfconext account.

1. Ga naar instellingen > beveiliging.

2. Kies de gewenste account en volg de stappen.

Hiermee geef je toestemming je account te gebruiken. Google is het meest gebruikt, daar begin je als volgt:

3. Klik voortaan om in te loggen op 'social login'

Als je op secure.cliendo.com zit kies je voor 'Social login'.
(onder de oranje knop).

Daarna kies je het platform dat je hebt ingesteld:

En dan ben je meteen ingelogd, zonder dat je nog een wachtwoord nodig hebt.

Opmerkingen

• Let wel even op dat als je wilt inloggen je Je moet als je wilt inloggen op Cliendo op dat moment ook ingelogd zijn op je social account.

• Surf / Surfconext werkt alleen als Cliendo al een koppeling met jouw werkgever op organisatieniveau heeft ingeregeld. Neem contact op voor de mogelijkheden en kosten.

Is dit wel veilig?

Ja dat is het. Het is zelfs veiliger dan inloggen via alleen een wachtwoord. Want:

• Je gebruikt alsnog een wachtwoord. Maar dan via dus je Google, Microsoft of LinkedIn account. Daar ben je al op ingelogd, en je hoeft dan niet nog een keer in te loggen. Minder inlogpogingen is minder kans op fouten of meekijkers.

• Google, Microsoft en LinkedIn hebben betere beveiliging en inlog systemen dan wij. Zo simpel is het. Ze hebben een wereldwijd monitoring netwerk, zeer geavanceerde beveiliging en duizenden medewerkers actief om verdachte inlogpogingen te ontdekken.

• Je hoeft naast de account die je toch al gebruikt, geen extra wachtwoord voor Cliendo meer te onthouden en al helemaal niet je wachtwoord ergens op een briefje te schrijven zodat je het onthoudt. (ja, dat gebeurt nog. Echt.)