Inloggen lukt niet

Kun je niet inloggen of heb je vaker problemen met inloggen?

Marlijn Hanna avatar
Geschreven door Marlijn Hanna
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Mocht je denken, 'dat inloggen werkt of lukt inderdaad vaak niet', dan hebben we goed nieuws: het Cliendo inlogsysteem werkt altijd.

- Op moment van schrijven van dit artikel was het inlogsysteem 100% van de tijd online en werkend.
- Als het inlogsysteem niet zou werken, zouden wij binnen een minuut door tientallen mensen gebeld worden.

Inloggen is soms gewoon vervelend. Waarschijnlijk heb je nog meerdere andere accounts, mailadressen en wachtwoorden. Dit kan verwarrend zijn.

Meestal als mensen niet kunnen inloggen:

• Wordt een verkeerd wachtwoord ingevoerd. Dit kan ook komen als je je wachtwoord verkeerd kopieert of doordat je apparaat het bewaarde wachtwoord, dat automatisch wordt ingegeven, verkeerd heeft opgeslagen.

• Wordt het verkeerde e-mailadres ingevoerd.

Als je op het ene apparaat wel kunt inloggen en op het andere niet, dan is dit blijk dat het inlog systeem werkt. Het kan in een uitzonderlijk geval ook nog zo zijn dat je apparaat of browser een bepaalde actie blokkeert. Probeer het ook eens in een andere browser.

Als je altijd makkelijker wilt inloggen, volg deze tips!

1. Altijd kunnen inloggen zonder wachtwoord (TIP)

Als je je Cliendo account koppelt aan je Google, Microsoft Business of LinkedIN account, kun je voortaan inloggen zonder wachtwoord. Stel het in via instellingen > beveiliging.

2. Eenmalig inloggen zonder wachtwoord: gebruik de magic log-in link (TIP)

Als je je wachtwoord even niet bij de hand hebt, kun je op secure.cliendo.com onder de oranje knop op 'Magic log in' klikken. Dan krijg je een e-mail met een link, en als je die aanklikt, zit je meteen in je account.

Krijg je geen e-mail? Hiervoor zijn veel mogelijke oorzaken.

3. Probeer 'wachtwoord vergeten'

Als je op secure.cliendo.com zit, kun je onder de oranje knop 'wachtwoord vergeten' aanklikken. Je krijgt een nieuw wachtwoord opgestuurd naar je e- mail.

4. Vraag een admin van jouw team om je te helpen

De admin van jullie team kan via dit overzicht jouw e-mailadres aanpassen, je wachtwoord resetten en jou handmatig een nieuw wachtwoord opsturen. Ook de 2 staps verificatie gaat uit als de admin een nieuw wachtwoord voor je instelt.

5. Laat ons handmatig een wachtwoord naar keuze instellen

In Cliendo kun je normaal gesproken vanwege veiligheidsoverwegingen niet zelf een wachtwoord kiezen, tenzij je 2 staps verificatie aan zet.

Wil je toch liever invloed op je wachtwoord zonder een 2-staps verificatie aan te zetten? Als je met ons een afspraak maakt kun je 90% van je wachtwoord zelf kiezen. Bijvoorbeeld van 'Eddydebeste' maken we 'Eddydebeste48A'. Mocht je dit interessant vinden, plan dan een belafspraak in.

__

Het inlogsysteem van Cliendo werkt altijd. Echter, er kunnen een aantal zaken spelen die specifiek voor jullie account of voor jou als gebruiker gelden. In de meeste gevallen krijg je hier een melding over na de poging tot inloggen.

Deze zaken kun je zelf niet oplossen. Hier helpen we je bij. Deze zaken gaan wij voor je af:

• Account is geblokkeerd

• Dit kan bijvoorbeeld zijn omdat er nog geen inschrijving is via een machtiging / iDeal betaling terwijl de proeftijd voorbij is, omdat er een betalingsachterstand is van meerdere facturen of omdat jullie account is opgezegd.

• 'Type' instelling in database

• Je bent als gebruiker geblokkeerd / toegang ingetrokken door een admin

• Te veel inlogpogingen, resetten