Je kunt direct met Cliendo aan de slag. Zelf cliënten toevoegen, teamgenoten toevoegen, mappen aanmaken etcetera. We hebben tientallen inrichtingen van een dossier waar je gebruik van kunt maken.

Het loont vaak de moeite om Cliendo nog meer naar wens te laten afstellen. Wij bieden die mogelijkheid. Zowel de gegevens die je wilt bijhouden van cliënten als verschillende type rechten kunnen we naar wens vormgeven.

Waar het kan doen wij het werk voor je, je kunt bijvoorbeeld je huidige dossier in als word bestand één keer aanleveren en dan zorgen wij dat alles wat daar in staat ook in Cliendo ingevuld kan worden voortaan. Niemand kent jouw werkwijze en processen beter dan jezelf, dus daar hebben we wel je hulp bij nodig in bijvoorbeeld een concrete aanlevering van de wens.

Onthoud dat om een dossier vorm te geven met de klassieke aanbieders, vaak implementatie trajecten van een half jaar of zelfs nog meer nodig zijn, met bijbehorende kosten. Dit gaat veel efficiënter.

We werken stapsgewijs. Elk onderdeel kun je in één keer aanleveren. Dus als je 3 onderdelen aangepast wilt hebben lever je 3 onderdelen op.

1. Inrichten plan pagina / dossier op maat
2. Inrichten mappen structuur / clips / template rapportage bij een cliënt
3. Inrichten type team rechten en type 1 dossier toegangen

TIP: Je kunt je ook alvast voor drie mensen inschrijven voor een gratis training bij ons op kantoor https://www.cliendo.nl/trainingen/.  We komen tegen betaling (€ 595) ook op locatie en kunnen dan training geven aan ongelimiteerd aantal mensen bij jullie op kantoor. Zie dezelfde link.

TIP2: Wacht niet met aanlevering tot je de training hebt gehad. Alles in de training is nog veel duidelijk als je account al is zoals die moet zijn.

1. Inrichten plan pagina / dossier op maat

Inrichting van 'Plan' aanleveren
Elk tabblad onder plan, in dit geval 'Basisgegeven', 'Behandelplan' etcetera, kan compleet naar wens worden gemaakt. Instructies: aanleveren van gewenste inrichting op maat

Ter inspiratie voor inrichting zie ook deze voorbeeldvideo's

Aanleveren kan, zoals alles, het best via de chat in je account bij instellingen > support > praat met Cliendo.

TIP 1: Je kunt ook meerdere groepsinrichtingen tegelijk hebben. Voor de ene groep cliënten hou je dus andere informatie bij dan voor de andere groep. Ook in bijv. de 'teamgenoten' groep kun je andere informatie bijhouden.

TIP 2: Als je een intake op maat wil afnemen (eenmalig €500 ex) maken we deze het best gelijktijdig met de inrichting op maat. Je kunt dan alle kopjes die je in de intake wilt hebben een kleur geven (oranje). Wil je meerdere intakes, werk dan met meerdere kleuren. Alles dat in een intake staat, moet ook in de inrichting staan.

2. Maak een standaard cliënt

Maak één cliënt in je account zoals je wilt dat elke cliënt voortaan standaard wordt aangemaakt.

Op dagrapportage zet je de de gewenste standaard template text, bij mappen zet je de gewenste mappen, bij clips de gewenste clips.

Geef de URL van de cliënt aan ons door via de chat bij instellingen > support > praat met Cliendo.

Dagrapportage template

Het is mogelijk bij elke dagrapportage een standaard text voor in te vullen. Bijvoorbeeld een format voor rapportage (SMART), of vragen die bij elke rapportage beantwoord moeten worden.

Schrijf de rapportage zoals jij hem wilt hebben en plaats het bericht met de titel 'Template voorbeeld text'

Zo lever je het aan:

En dan krijg je het voortaan zo beschikbaar, bij elke rapportage:

Mappenstructuur

De mappen 'Dagrapportage bestanden' en 'Clips bestanden' bevatten bestanden die resp. in de dagrapportage en in clips worden geüpload. Deze mappen zijn noodzakelijk en kunnen niet worden verwijderd.

Maak je submappen in een map, dat kan ook prima, zorg dan even dat ze even uitgeklapt blijven, dan missen wij ze sowieso niet.

Clips

Als je een bepaalde workflow hebt, zaken die bij elke cliënt uitgevoerd / gecontroleerd moeten worden, dan kun je standaard clips laten aanmaken voor cliënten.

Deze kan iedereen die toegang heeft tot de cliënt zien, en bijvoorbeeld ook een kleurlabel aan toevoegen zodat iedereen ziet dat deze fase of taak is uitgevoerd.

3. Rechten van Teamgenoten en 1 dossier toegangen

Je kunt makkelijk teamgenoten beheren in Cliendo. Je kunt iemand rechten geven om groepen cliënten wel of niet te zien.

Standaard kan een teamgenoot die je toegang geeft tot een groep, bij alle cliënten in deze groep en bij alle tabbladen van deze cliënten. Dus dagrapportage, agenda, plan, clips, bestanden.

Naast groepstoegang voor teamgenoten kun je ook per dossier bepalen wie wat mag zien en doen in het dossier. Dan heb je vier standaard toegangsniveaus. Hier kun je ook extra toegangsniveaus maken indien gewenst.

In dit rechten artikel zie je nogmaals het verschil tussen teamgenoten en 1 dossier toegang uitgesplitst.

Als een teamgenoot niet alles mag in een hele groep cliënten, kun je deze ook geen groepstoegang, maar 1 dossier rechten geven per dossier en daarbinnen selecteren wat diegene wel en niet mag. Je kunt een teamgenoot ook van 8 (of meer) dossiers in een groep individueel toegang geven als je wilt.

Een derde optie is dat we typen aangepaste teamrechten realiseren. Van de cliënten / groepen die ze mogen zien kunnen ze dan een beperkter deel zien. Bijvoorbeeld:

Groepsbegeleiders - bewerken en lezen van tabbladen dagrap. en basisgegevens
Werkplaatsbegeleiders - bewerken en lezen van alleen agenda en clips
Accountant - alleen lezen van alle financiële tabblad van cliënt + in beheer het tabblad 'tijd registratie' van iedereen