Veelgestelde vragen
Kunnen jullie dit er even bij maken?

Waar we rekening mee moeten houden

Meer dan een week geleden bijgewerkt

We krijgen met enige regelmaat de vraag of wij er even iets bij kunnen maken. Vaak zijn dit goede ideeën waar iedereen iets aan heeft. Dan inventariseren we of hier meer interesse voor is en bij een ja zetten we deze op de planning.

Soms zijn het ook zaken waar andere gebruikers niets aan hebben maar die wel belangrijk zijn voor jou of een andere klant. We begrijpen dan ook heel goed dat jij soms bepaalde zaken nodig hebt en maken ook graag zo veel mogelijk mogelijk. We hebben daarbij wat zaken om rekening mee te houden en die lichten we graag even toe.

Metafoor 'bouw van een huis'

Software maken is goed te vergelijken met de bouw van huis.

Als je een badkamer er bij wilt hebben, dan ga je niet zo maar even een uitbouw met een badkamer er bij maken. Je denkt er over na en maakt een plan. Er moeten leidingen naar liggen, er moet verwarming komen, de fundering moet het kunnen houden. Soms moet je ook andere ruimten herindelen om het logisch kloppend te maken. Bovendien heb je voortaan een extra ruimte om schoon te maken en kunnen er zaken stuk gaan.

In software bouw je ook niet zomaar losse modules naast elkaar of bouw je even één losse module waar je nooit meer naar omkijkt. Alles integreert met elkaar. Maar dan nog veel meer dan bij een huis. Data komt uit één centrale plek en de toegang wordt ook centraal geregeld. Bij elke ruimte die je uitbouwt of die je herindeelt, moet je rekening houden met wat er al is gemaakt en hoe het wordt gebruikt.

Meer om rekening mee te houden.

Drag & Debt

Hoe meer software je hebt en hoe meer functionaliteiten, hoe complexer het wordt om alles bij te houden.

Als wij bijvoorbeeld één word export template hebben dan moeten we als we iets aanpassen aan de functionaliteiten op de dagrapportage, plan pagina, of als er iets veranderd in word zelf, daar in één export rekening mee houden. Als je 16 word export templates hebt draaien moeten wij dat zestien keer doen. Zolang die 16 exports draaien.

Loonkosten

Senior developers die aan medische software werken kosten incl. loonheffingen al snel € 80.000 per jaar. Freelancers factureren vaak zelf al € 100 per uur. Dit zijn alleen nog maar bedrijfskosten. Als bedrijf heb je dan nog geen euro verdiend.

It's a numbers game

Als je de keuze hebt om werk te doen waar 1.000 mensen iets aan hebben, of waar 1 iemand iets aan heeft, wat wil je dan doen? Voor die keuze staan wij ook vaak.

De kosten in perspectief

Het lijkt misschien alsof wij interesse hebben het verdienen van een uurtarief. Maar dat is niet niet zo. Wij maken liever iets waar 1.000 mensen, € 1 per maand voor willen betalen. Dan maken er meer mensen gebruik van, levert het meer op en hebben we meer middelen om in te zetten voor doorontwikkeling en verbetering.

Hoe wij prioriteren

Wij prioriteren functionaliteiten op basis van wat de meeste gebruikers willen.
Zo veel gebruikers gaven eerder aan deze functionaliteiten graag te willen:

• Cliendo mobile. 87% ja.

• Agenda koppeling met Google / Outlook / Apple. 55%.

• Alles graag paars in plaats van groen. 0,002 % (Karel uit Appingedam)

Er staan momenteel 207 functionaliteiten op de planning die we voor iedereen beschikbaar gaan maken. Alle tijd die we stoppen in het maken en onderhouden van één account, kunnen we niet besteden aan het maken van functionaliteiten voor iedereen.

Sterker nog, als jij zelf met smart zit te wachten op de agenda koppeling, of de maandweergave in de agenda, dan duren die zaken voor jou ook langer als we voor jou ook iets specifieks moeten maken.

Er staat geen fysieke rij bij Cliendo die je kunt zien. Maar er zijn wel onzichtbare rijen.
Twee rijen zelfs, eentje van functionaliteiten die iedereen kan gebruiken, en de ander van zaken die toch echt nodig zijn voor één account. We begrijpen dat die nodig zijn en helpen je uit de brand, maar we staan er niet om te springen.

Onderhoud & kans op fouten

Cliendo draait op en in:

100en verschillende apparaten. Desktops, laptops, tablets, mobiele telefoons.
4 grote browsers (Chrome, Safari, Internet Explorer, Firefox)
4 grote besturingssystemen (Windows / Mac OS / iOS / Android)
30+ verschillende andere platformen/koppelingen (o.a. VECOZO, OneDrive, Word)

- Cliendo zelf wordt tientallen keren per jaar geüpdate.

- Alle bovengenoemde systemen worden ook continue geüpdate en moeten wij rekening mee houden.

Het is de normaalste zaak van de wereld dat iets in Safari opeens niet meer werkt en in Internet Explorer nog wel.

Als wij vijftig keer maatwerk uitvoeren voor vijftig accounts, moeten wij na elke relevante update vijftig accounts langs om te controleren of daar alles nog werkt. En eigenlijk moet dat dan dus ook nog voor 4 browsers, 4 besturingssystemen en een aantal verschillende apparaten bekeken worden.

Dit zou er al heel snel in resulteren dat wij niets anders doen dan maatwerk onderhouden.

Dus ja, we willen heel graag alles voor je mogelijk maken, maar we moeten wel rekening houden met zaken.