Veelgestelde vragen
Iets dat eerder wel werkte, werkt nu niet meer

Probeer een andere browser, probeer een andere manier, geef het probleem door

Joris avatar
Geschreven door Joris
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Je werkt al met Cliendo en dat gaat bijna altijd hartstikke vloeiend. Maar nu net even niet. Zo kun je zo snel mogelijk verder, terwijl wij het probleem zo snel mogelijk voor je oplossen.

1. Probeer een andere browser / computer

Problemen zijn meestal in Internet Explorer of Safari. Probeer Chrome of Firefox. Dit lost in 70% van de gevallen je probleem al meteen tijdelijk op. Ook een andere computer / apparaat proberen kan werken.

2. Probeer alvast even iets anders dan wat je nu doet

Als je hetzelfde doet krijg je ook telkens dezelfde uitkomst. Varieer:

- Bij datums: probeer andere datums. De 30e of de 31e is een verschil.
- Verander de 'Getoonde gegevens'.
- Weergave van Google Docs document niet juist: probeer Word.
- Informatie mist in word/excel: verander de datum. Probeer andere cliënt.
- Bij bestanden: ander bestandstype, kleiner bestand, groter bestand.
- Bij text: kortere tekst, text zonder vreemde tekens, zonder hoofdletter.

3. Geef het probleem volledig door aan Cliendo

Geef via instellingen > support > praat met Cliendo je probleem door.
Als wij doorkrijgen, 'Hallo hij doet het niet', weten we precies niets en kunnen we nog niet aan de slag 😉.

We helpen je liever meteen en sneller. Wij moeten bij elk probleem weten:

• Wat gebeurt er precies. Heb je een wit scherm; welk deel van je scherm is wit.
    Reageert Cliendo niet op iets aanklikken, wat klik je dan aan. Krijg je een melding, wat is de melding precies.

• Welke cliënt het bij speelt en of het bij meerdere cliënten speelt.

• Welk tijdstip het probleem was. '14:48'. Wij kijken onze logbestanden na op foutmeldingen rond het gegeven tijdstip.

• Recent iets geïnstalleerd of geüpdate, werk je op een nieuw apparaat.

• Welke browser je gebruikt en welke andere browser je hebt geprobeerd.

• Als je collega er last van heeft; dan graag welke collega en dan inclusief bovenstaande items beantwoord.

Hoe beter jij kunt beschrijven wat er aan de hand is hoe sneller je bent geholpen.

Maak je een screenshot (uitleg windows, apple) of een video met je telefoon, dan kunnen wij meteen zien wat er fout gaat en kun jij weer verder met je werk terwijl wij het voor je oplossen.

__

Waarom werkt er iets niet?

Zorgen dat 't werkt is ons werk, daar hoef jij je niet druk om te maken. Maar om een idee te geven waarom er iets eerder wel en later niet meer werkt:

100en verschillende apparaten. Desktops, laptops, tablets, mobiele telefoons.
4 grote browsers (Chrome, Safari, Internet Explorer, Firefox).
4 grote besturingssystemen (Windows / Mac OS / iOS / Android).
30+ verschillende andere platformen / koppelingen (o.a. VECOZO, OneDrive, Word).

En al deze zaken, inclusief Cliendo zelf, worden regelmatig geüpdatet. Elke update is een verandering. En Google overlegt helaas niet met Cliendo voordat ze Chrome updaten, Microsoft niet met Cliendo voordat ze Word updaten. Eigenlijk is elk software bedrijf continue bezig om alle aanpassingen van de grote spelers te verwerken. Gelukkig zijn wij hier kundig in en kunnen we alle problemen verhelpen. Meestal in zeer korte tijd.