Cliendo op maat
Inrichting op maat
Inrichting op maat. Mogelijkheden en aanlevering.

Hoe laat je ons weten hoe je jouw Cliendo ingericht wilt hebben?

Lena avatar
Geschreven door Lena
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Alle informatie die jij van cliënten wilt bijhouden kunnen we voor je bijhouden. Van afkomst tot voorgeschiedenis tot gewenste ondersteuning. Zoals je dat nu ook gebruikt. Als het in een word document kan, kan het ook in Cliendo.

Om te beginnen:
1. Bekijk deze voorbeeld inrichtingen

2. Neem dit artikel helemaal en goed door

Aanlevering van Inrichting op Maat (IoM)

Optie 1: Stuur ons jouw bestaande dossier in word

Heb je al een cliënten dossier in word? Stuur het simpelweg op en wij maken dit na in jouw Cliendo. Als je een bestaand dossier hebt is de meest gekozen optie en makkelijker gaat (bijna) niet.

Optie 2: Teken het uit op een A4'tje

Pak voor elk tabblad dat je wilt een nieuw A4'tje. Maak een foto van de A4'tjes en e-mail het naar ons in 1 doc. In de bovenstaande tekening heb ik blauwe omcirkeling gebruikt om de kopjes mee aan te geven. En met tekenen kun je natuurlijk ook grootte van velden en dergelijke aangeven.

Deze optie geeft je alle vrijheid en is voor ons ook heel duidelijk.

Optie 3: Vul dit excel formulier in

In dit excel bestand zie je 3 typen velden waar je uit kunt kiezen. Kort, standaard en lijst. In dit excelbestand is elke kolom een tabblad op de pagina ‘Gegevens’ van een cliënt. In elke kolom vul je ook in welke velden / vragen je precies op dat tabblad wilt hebben. Kolom 1 in deze excel staat voor Tabblad Basisgegevens.

Download format
Download voorbeeld JPEG bij format

Met deze optie kun je heel exact aangeven hoe je jouw inrichting wilt hebben en alle informatie overzichtelijk digitaal invullen.

Wat kost een IoM?

Een Inrichting op Maat is standaard inbegrepen bij het Cliendo op maat pakket.
Neem contact met ons op voor meer informatie.

IoM werkwijze

Een IoM wordt als je een nieuwe account hebt als eerste gerealiseerd. Het vormt de basis van de account, hierin wordt bepaald waar en hoe alle informatie wordt opgeslagen.

Als je een abonnement hebt neemt een van onze IoM specialisten contact met je op voor een afspraak. Een afspraak gaat als volgt:

- De IoM meetings zijn online, je kunt met 1-2 personen aanwezig zijn.
- Een IoM meeting duurt 15 tot 50 minuten
- We werken in 1 (basic) tot 3 (vast & flex) rondes
- De IoM meetings hebben alleen betrekking op de inrichting. In een IoM afspraak geven we geen training of uitleg over andere Cliendo onderdelen.
- In de basis bedenken jullie zelf wat er in jullie dossiers komt, wij bedenken in welke vorm dat kan en kunnen uit ervaring en op basis van de inrichting van andere klanten meedenken.

__

Wil je graag volledige begeleiding incl. een groepstraining in een dagdeel sessie bij jullie op locatie, laat het ons weten dan kunnen hier invulling aan geven buiten ons reguliere IoM proces om. Op basis van beschikbaarheid.

Aanleverspecificaties

Cliendo op Basic

Ronde 1
Lever één document aan op info@cliendo.nl

Graag ontvangen we één bijlage. Geen twee bijlages en in het mailtje nog wat verwijzigingen naar de documenten. En ook niet meerdere mailtjes. Hoe concreter en in één keer je iets kunt aanleveren hoe beter, dat bespaart tijd en kosten. We hebben hier ervaring mee. Als we 25, 100 of 150 losse velden gaan maken in één ronde moeten we zo duidelijk mogelijk hebben wat we gaan maken.

Wat jullie hebben aangeleverd verwerken wij tot de meest efficiënte indeling.

Cliendo op maat Vast & Flex
Eerste gesprek
We leggen je uit hoe het proces werkt, wat voor velden mogelijk zijn. Lever voor elke ronde één document aan op info@cliendo.nl waarmee wij aan de slag kunnen.

Ronde 1
Wat jullie hebben aangeleverd verwerken wij tot wat de meest efficiënte indeling.

Ronde 2
Na de eerste ronde kun je goed zien hoe wat jij hebt aangeleverd wordt verwerkt tot echt online dossier waar je doorheen kunt klikken. Nu kun je een uitgebreide set aan wijzigingen doorgeven die we ook implementeren en die je wederom visueel kunt beoordelen.

Ronde 3
We hebben je wijzigingen doorgevoerd en je kunt wederom visueel beoordelen, met je collega's overleggen, velden toevoegen en weghalen om jullie inrichting perfect te maken. Dit stuur je naar ons op, wij verwerken de laatste aanpassingen en jullie kunnen aan de slag met jullie account.

Stuur je liever losse mailtjes?
Ons proces met rondes is gemaakt zodat we een pakketprijs kunnen aanbieden.
Wij zijn het liefst van te voren duidelijk in wat iets gaat kosten.

Als je niet met aanlever rondes en aanpassingen in documenten wilt werken maar liever losse e-mails stuurt dan kan dat voor Vast & Flex ook. Hiervoor rekenen we de pakketprijs plus € 250 opstartkosten en € 50 per e-mail met max. 10 wijzigingen.

Als je meerdere wijzigingen in één e-mail zet blijven de kosten ook € 50. Voor ons kost werk opstarten, juiste klant vinden, zaken downloaden, bewerkbaar maken in onze development omgeving, vergelijken met vorige wijzigingen, testen, opslaan, uploaden, testen, communiceren en overal de processen afvinken dat ze zijn doorlopen namelijk telkens ongeveer net zo veel tijd, of we nou 2 of 8 wijzigingen tegelijk uitvoeren.

Veelgestelde vragen:

'Hoe lang duurt realisatie? '

Basic: We maken binnen vier weken na aanlevering jouw inrichting op maat.
Vast & Flex: Eerste ronde binnen vier weken. Tweede ronde binnen drie weken, Derde ronde binnen 2 weken.

Als je haast hebt, laat het ons weten dan kijken we graag wat we voor je kunnen doen!

'Kan ik alvast aan de slag met mijn Cliendo account?'

Aanpassingen zijn alleen van toepassing op het tabblad 'plan' van de cliënt. Het is handig om dit pas in te vullen als je inrichting op maat gemaakt is. Je kunt al wel alle zaken doen die niet met plan te maken hebben, zoals:

• Cliënten aanmaken

• Groepen aanmaken

• Agenda's gebruiken

• Bestanden toevoegen

• Clips toevoegen

• Dagrapportages schrijven

En teamgenoten toevoegen. Als je die tenminste even instrueert nog geen 'plan' van cliënten in te vullen.

'En als ik later nog eens wat aangepast wil hebben aan mijn dossier?'

Eens per kwartaal realiseren we gewenste aanpassingen voor je. Of jou nou Basic, Flex of Vast. Dit is inbegrepen bij Cliendo op maat. Stuur ons gewoon even een mailtje en dan zetten we een gewenst veld er voor je bij. Zie ook het artikel 'Bestaande inrichting wijzigen'.

’Wat zijn de (on)mogelijkheden van een inrichting op maat?’

De inrichting op maat gaat strikt over de tabbladen en velden onder ‘plan’ in een dossier. Functionaliteiten of andere zaken vallen buiten een inrichting op maat.

Dit is geen onderdeel van de inrichting op maat:

• 'Deze functionaliteit toevoegen'

• ‘Wil graag bestanden uploaden op de plan pagina’ (gebruik de bestandsmap

• 'Wat hier staat op dit tabblad, ook automatisch synchroniseren met dat op die pagina' (denk aan doelen, contactpersonen, producten)

• 'Berekeningen uitvoeren

• 'De word of excel export van een dossier ook als mijn eigen format exporteren'

Dit kan wel in de inrichting op maat:

• Deze velden en tabblad moet er komen.

• Deze volgorde van tabbladen willen wij

• Deze contactpersonen hoeven er niet standaard in, deze wel.

• Deze lijst met verzekeringen werken wij mee, graag als lijst er inzetten.

• Deze groep een andere inrichting dan die groep

• Dit tabblad kan de weergave standaard van uit maar moet er wel inzitten

Dit zijn al standaard functionaliteiten:

En dit zijn systeem functionaliteiten die niet helaas niet uit kunnen:

• Tags

• Producten

• Doelen

Verwachtingsmanagement

Wat je aanlevert voor de plan pagina passen wij zo veel mogelijk in in wat reeds bestaat voor Cliendo. Deze velden hebben we iig.

We doen hiervoor zo goed mogelijk ons best. In een basisinrichting moeten we ook interpreteren wat er staat, dit kan anders zijn dan hoe je het bedoeld hebt. Ga er van uit dat je inrichting, mits basis, voor 95% overeen komt met wat je aanlevert, en niet 100%. Uiteraard gaan wij wel voor het beste resultaat, maar dat schept soms te hoge verwachtingen.

Sommige systeemfunctionaliteiten komen niet altijd exact overeen met hoe je je inrichting in gedachten hebt, maar ze bieden vele voordelen.

• Producten’ (tab heet ook wel: VECOZO) is gekoppeld aan de tijd registratie.

• 'Tags' kun je zoektermen in invoeren en makkelijk terugvinden

• Doelen’  kun je ook meteen via de dagrapportage invullen en meer.

• 'Vecozo aanvullend' nodig voor VECOZO

Als jouw ‘Persoonlijke gegevens’ veld heel erg lijkt op een standaard die we in Cliendo gebruiken, dan gebruiken we die van Cliendo. Hierdoor werkt het weer beter samen met bijvoorbeeld excel exports of gegevensanalyse.