Wachtwoord vergeten of wijzigen

Verander je wachtwoord. Of log alsnog snel in zonder dit te hoeven doen.

Daniel van Kolfschoten avatar
Geschreven door Daniel van Kolfschoten
Meer dan een week geleden bijgewerkt

TIP: onderstaande stappen gelden voor gebruikers die géén 2 staps verificatie aan hebben staan. Als je dit wel aan hebt staan werken deze stappen niet. 2 staps verificatie staat alleen aan als je dat zelf bewust hebt aangezet.

Wachtwoord vergeten

Stap 1.

Ga naar secure.cliendo.com.
Daar klik je 'wachtwoord vergeten?' aan onder de oranje button.

Als je niet dit venster ziet op secure.cliendo.com en je ziet wel een groene balk links, dan ben je nog ingelogd op je account. Log dan eerst uit, door linksboven op je profielafbeelding te klikken en dan op > uitloggen.

Stap 2.

Vul je mailadres in en klik op verstuurd.

Wachtwoord vergeten als je al ingelogd bent in Cliendo

Als je al ingelogd bent bent in Cliendo en je bent je wachtwoord vergeten dan moet je eerst uitloggen:

Daarna doe je bovenstaande stap 'Wachtwoord vergeten' en krijg je een nieuw wachtwoord opgestuurd naar je mail. Je kunt niet je wachtwoord wijzigen zonder de beschikking te hebben over je huidige wachtwoord.

Wachtwoord wijzigen

Als je je wachtwoord niet bent vergeten maar je wilt het wijzigen, dan moet je:

Zonder deze twee zaken kun je geen wachtwoord aanpassen. Beschik je niet over een huidig wachtwoord, ga dan naar secure.cliendo.nl en volg de stappen die beschreven staan onder 'wachtwoord wijzigen'.

Je wachtwoord wijzigen kan bij instellingen > beveiliging

De wachtwoord generator hebben wij zo gebouwd dat deze zeer veilige, makkelijk te onthouden wachtwoorden genereert. Het kan voorkomen dat er een onwenselijk woord in je wachtwoord staat, daar hebben wij geen invloed op. Genereer simpelweg een nieuw wachtwoord als deze niet bevalt.