Cliëntoverzicht

Cliënten aanmaken, weergave aanpassen, werken met groepen

Daniel van Kolfschoten avatar
Geschreven door Daniel van Kolfschoten
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Vanuit je cliëntoverzicht maak je cliënten aan, kun je snel cliënten zoeken, exports maken en kun je cliënten indelen in groepen. De weergave van je cliëntoverzicht is aan te passen via Getoonde Gegevens. Deze knop is rechtsboven op de pagina te vinden.

In het begin

Voordat je een cliënt hebt aangemaakt, ziet je cliëntoverzicht er zo uit:

Wil je een dossier aanmaken, druk je op de grote knop 'Cliënt aanmaken', voer je de naam van de cliënt in en druk je op enter. Klaar is kees!

​Aan de dossiers kunnen foto's van de cliënten worden toegevoegd. Wanneer een foto van een cliënt is toegevoegd aan het dossier, is deze zichtbaar in het cliëntoverzicht.

Weergave aanpassen met Getoonde Gegevens

Via de Getoonde Gegevens knop (rechtsbovenaan) kun je kiezen wat je wilt weergeven in je cliëntoverzicht. Bijvoorbeeld alle cliënten in één overzicht of in groepen weergeven.

Je kunt ook kiezen om alleen je eigen cliënten weer te geven, of bijvoorbeeld juist alleen de cliënten van een collega. Indien dit laatste, dient deze collega het dossier te hebben aangemaakt of los aan het dossier te zijn toegevoegd. Hier lees je precies hoe deze inzage werkt.

Groepen

Je krijgt automatisch een groep 'Je eerste groep' en een 'Archief'. De naam van een groep kan je aanpassen door op de groepsnaam te klikken. Vervolgens kan je hier een nieuwe naam typen. (Let op; de naam van de archiefgroep kan niet worden aangepast).

Je kunt cliënten makkelijk van de ene naar de andere groep slepen. Cliënten kunnen slechts in één groep tegelijk zitten.

Als een groep meer dan 23 cliënten heeft, wordt deze automatisch weergegeven met tabbladen op alfabetische volgorde.

Export​

Van het cliëntoverzicht kan je een Excel export uitdraaien. Klik hiervoor op de knop 'Exporteer' (rechtsboven). Je krijgt het volgende menu:

Je kan hierbij kiezen welke dossiers je mee wilt op een export. Ook kan er worden gekozen wát je precies op het export van de dossiers wilt hebben. Meer informatie over deze export en over onze andere Excel exports kan je vinden via de volgende link: Excel exports.

Zoekfunctie

Via 'Zoeken' verschijnt deze uitgeklapte zoekbalk. Zo vind je makkelijk cliënten terug in grote overzichten. Ook kan je in deze zoekbalk zoeken op Tags van een dossier.